vineri, 29 mai 2015

Realizare cablaje imprimate (la comanda) pentru kituri electronice sau module electronice

    Email : cablajepcb@gmail.com Tel: 0729520119

        Realizare cablaje imprimate (la comanda) sau circuite imprimate, la un cost incepand de la 10 lei/dm2 (pentru format BMP PCB) datorata metodei folosite de gravare.
        Realizarea cablajului pcb se face pe FR4 monostrat plus gaurire (200 de gauri incluse in pret), pretul include si materialul folosit. Pentru cablajele cu peste 200 de gauri se percepe 0,10 lei / gaura suplimentara.
        Datorita diversitatii tipurilor de masini pentru frezat (CNC) si a programelor de calculator (SOFT) specifice fiecarui tip de CNC (controler,driver,motoare), precum si fisierelor generate de programele pentru proiectarea cablajelor imprimate corespunzatoare acestora ( PDF , JPG), se necesita o adaptare spre fisiere BMP PCB. 
      Realizarea si predarea comenzii se poate face dupa cel putin 3 zile (pana la 30 zile maxim). Pentru cablajele ale caror fisiere nu sunt de tip BMP PCB, costul realizarii comenzii este urmatorul:
-de la 10 lei/ 10x10 cm pentru comenzile cu fisiere BMP PCB
      Pentru fisiere diferite de formatul BMP PCB(ex: gif,jpeg,pdf,svg,...) preturile includ adaptarea fisierului respectiv spre formatul BMP PCB (reproiectare trasee, gauri).
-100 lei / buc.
-140 lei/ 2 buc. identice
-180 lei/ 3 buc. identice
-250 lei/ 5 buc. identice
-400 lei/ 10 buc. identice
        Preturile de mai sus corespund placilor de marime 10 x 10 cm. Pentru cele sub aceste dimensiuni preturile raman aceleasi.
       Realizam cablaje de tip modul in serie depanelizate (separate prin taiere) de marime mica(ex: minim 3x5 cm gaurite, de la 9 lei/buc), cu pretul pe bucata in functie de numar. De asemenea, asiguram reproiectarea cablajului(adaptarea fisierului la modelul de tip BMP PCB) de la dublu placat la simplu placat in caz ca se poate face, pentru montarea mai usoara a pieselor. 
         Nu necesita plata unui avans pentru pornirea comenzii.

     Astfel puteti realiza diferite cablaje cum ar fi:
-cablaje imprimate pentru automatizari, automate finite cu microcontrolere(gaurirea precisa asigura pozitionarea precisa a microcontrolelor cu peste 40 pini).
-cablaje imprimate pentru surse audio
-cablaje imprimate pentru amplificatoare audio (exemple TDA7294,TDA2040,LM3886,
LM1875,STK4050,STK4048,STK4046,STK4241), efecte de chitara (stompbox,pedale),
preamplificatoare
- cablaje imprimate pentru stabilizatoare de tensiune ( LM723 etc.)
- cablaje imprimate pentru convertoare dc-dc
- cablaje imprimate pentru filtre audio pasive, crossover 2 cai, 3 cai, sau mai multe.
- cablaje imprimate pentru aplicatii diverse: variatoare de turatie PWM, efecte luminoase, surse de tensiune stabilizate, nestabilizate, temporizatoare( timere), numaratoare, oscilatoare de frecventa, generatoare de impulsuri dreptunghiulare, sinusoidale, triunghiulare, LC-metru, ESR-metru, aplicatii solare (incarcatoare acumulatori, ridicatoare de tensiune, monitorizarea tensiunii si curentului de incarcare, echilibrarea curentilor de incarcare si de descarcare din acumulatori)
 - cablaje imprimate pentru microcontrolere ATMEGA328,ATMEGA32,ATMEGA8, PIC si proiecte Arduino

    Pretul afisat este doar pentru cazul in care exista cablajul deja proiectat(traseele) nu pornind de la schema electrica.
     Fisierele se trimit la adresa de email : cablajepcb@gmail.com . Detalii mai jos in pagina.
     Putem realiza si cablaje imprimate ce contin componente SMD de tip SOIC/SO.
     Fisierele pot fi de tip bmp,jpg,pdf,svg,png orice este poza si poate fi deschis fara alte programe.     
     
          Serviciul de gravare a cablajelor imprimate(cablaje pcb, placi electronice) este denumit si PCB milling.
        Materialul FR4 ales pentru cablajul imprimat este datorat utilizarii tot mai dese in industria electronica datorata proprietatilor sale electrice si mecanice. Desi exista inca in industria actuala produse care contin cablaje imprimate de tip CEM, consideram ca acestea sunt depasite din punct de vedere tehnic, deoarece parametrii mecanici sunt influentabili datorita conditiilor de mediu. Materialul FR4 are o constanta a dielectricului (permitivitate) de 4,7 , 4,35 la o frecventa de 500 Mhz si chiar 4,34 la 1 Ghz, astfel pretandu-se pentru aplicatii cat mai variate, atat pentru circuite care functioneaza la frecvente mici de comutatie, dar si la frecvente mari de comutatie, cum ar fi logica digitala de viteza cu porti logice,microcontrolere, FPGA, etc., astfel intrand in conformitate cu domeniul integritatea semnalelor implicand in acelasi timp si parte de compatibilitate electromagnetica (abreviere EMC - limba engleza). Cei mai importanti parametrii electrici ai materialului FR4 pe care se va realiza cablajul imprimat sunt urmatorii: permitivitate dielectricului (mentionat mai sus), factorul de disipare (0,017) , tensiunea maxima de strapungere a dielectricului 1100V/25um. Acest material datorita compozitiei sale de fibra de sticla, poate fi folosit intr-un mediu avand temperatura de 125C fara a afecta lungimea,latimea,grosimea cablajului. Acesta nu absoarbe vapori de apa si poate fi folosit pe termen lung fara ca parametrii sai mecanici sa se schimbe, adica este mai rezistent in fata conditiilor de mediu,acolo unde este amplasat pentru aplicatia dorita. Inca un avantaj il reprezinta siguranta sa in functionare, datorita capacitatii sale de nu a mentine focul, asa cum spune si numele FR(flame resistant).
        Ca un avantaj pe care il ofera metoda de gravare este acela al pastrarii integritatii stratului de cupru, ceea ce prin metodele clasice ar genera discontinuitati de impedanta pe traseele cablajului imprimat. Pastrarea integritatii stratului de cupru fara expunerea acestuia la substante corozive, impreuna cu stanare acestuia duce la utilizarea indelungata a modulului electronic adica o durata de viata mare.
        Avand in vedere contextul actual economic , ne-am decis sa oferim un serviciu de prototipare, de realizare a cablajelor imprimate la comanda , fara alte costuri suplimentare. Deoarece tehnologia de fabricatie a circuitelor integrate a evoluat, astfel incat acestea au devenit mult mai complexe, la fel si aplicatiile acestora s-au diversificat, dar in acelasi a scazut si pretul acestora, astfel incat in perioada actuala este posibila crearea unor module electronice care sa ofere rezolvarea unor probleme sau de ce nu, sa optimizeze, sa sustina anumita aplicatie. De aceea, consideram ca prin scaderea costului de realizare a unui cablaj imprimat, se pot realiza diverse module sau kituri electronice, care nu au fost create pana acum datorata costului ridicat de realizare a unui cablaj imprimat, iar atunci cand discutam de crearea primei dati a acestuia, intra in discutie partea de testare a functionalitatii care sa fie conforma cu proiectarea teoretica sustinuta sau nu, de un simulator de circuite electronice care foloseste un algoritm SPICE, in functie de calitatea modelului componentei, simularea putand ajunge si la 99% din functionarea in realitate. Inca un avantaj al serviciului prin gravare este acela ca puteti solicita ingrosarea anumitor trasee, deoarece astfel se scade inductanta traseului. Dupa cum se cunoaste o inductanta in intrarea unui integrat, poate duce la ridicarea tensiunii peste nominal, daca timpul de urcare si coborare este foarte rapid(in ziua de azi pantele de urcare sunt de ordinul nanosecundelor). De altfel din punct de vedere al managementului termic (thermal management), un domeniu care a prins contur in ultima perioada datorata aplicatiilor din electronica de putere(coboratoare de tensiune, ridicatoare de tensiune, invertoare) acolo unde este necesar un curent de ordinul zecilor de Amperi, la o tensiuni relativ joasa(5 sau 3,3V), lungimea si latimea traseelor determina incalzirea locala a cablajului imprimat. Cu ajutorul simulatoarelor se pot dezvolta multe aplicatii, iar partea teoretica poate prinde contur realizand cablajul imprimat. Aplicatii sunt multiple, putem enumera cateva:
            -regulatoare de viteza pentru motoare de curent continuu (roboti, masini unelte, masini de bobinat, biciclete electrice)
             -incarcatoare de acumulatori de la retea sau de la panouri solare
             -punti H pentru controlul motoarelor de curent continuu
         -convertoare dc-dc pentru aplicatii solare sau retele de distributie a puterii (power distribution network) acolo unde este nevoie de eficienta intr-un caz unde exista o singura sursa de alimentare de tensiune foarte mare si este necesar de tensiuni cum ar fi 3,3V , 5V, 12V. Prin surse lineare ar fi nevoie de radiatoare pentru  a disipa putere intr-un mod care nu ar incalzi jonctiunea regulatoarelor de tensiune. Sunt aplicatii unde nu se poate monta astfel de regulator de tensiune, datorata (de cele mai multe ori) a spatiului restrans.
             -temporizatoare, temporizatoare secventiale
             -masurarea temperaturii si controlul acesteia prin relee, triace, mosfet-uri, tiristori etc.
         -softstart-uri pentru pornirea lenta a transformatoarelor de putere (toroidale sau E-uri) sau a motoarelor, surselor de alimentare ce contin capacitati de ordinul zecilor de mii de microfarazi. Astfel se previne avalansa de curent ce poate distruge condensatorii, dar si puntea redresoare.
              -filtre active pentru incinte acustice, filtre pentru subwoofer, midrange si tweeter
            -restaurare amplificatoare audio, cablaje imprimate pentru tot mai popularul TDA7294 sau LM3886 in utilizarea acestuia in multiamplificari separate cu separarea frecventelor pe fiecare tip de difuzor folosind filtre active.
         Pentru realizarea unor kituri electronice sau module electronice aveti nevoie de realizare a cablajelor imprimate la comandă cu un cost minim, fără costuri adiţionale cum ar fi matriţă. Cablajele imprimate cu un cost mic sunt necesare atunci cand se dezvolta un prototip. Cu un cost mic putem livra cablaje imprimate indiferent de oras ( Ploiesti, Constanta, Iasi, Arad, Cluj) si localitati din Romania, chiar daca exista taxa de curierat (curier sau Posta Romana).
           Cele enumerate mai sus (tipurile de cablaje imprimate) sunt doar un exemplu.
          Gaurirea se realizeaza de precizie si este importanta atunci cand utilizati integrate cu multi pini ( 20 - 40 pini ) deoarece nu trebuie sa indoiti pinii integratului.

       
        Informatii despre realizarea cablajelor imprimate (circuitelor imprimate) si fisierele necesare:


        Dimensiuni maxime : 14x12 cm
        La o dimensiune de 10x10 se poate realiza minim o bucata avand un pret de 80 lei.
        Capsule de integrat SMD acceptate doar SOIC/SO.
        Gaurile au dimensiunea de 0,8 mm pentru piese si 1 mm pentru cuple sau alte piese cu pini mai grosi. 
     
   
        O galerie foto a cablajelor realizate aveti aici 
        Format acceptat de fisiere:
                                     
 -fisierul trimis poate sa fie in format bitmap in 2 culori (alb-negru).Acceptam si fisiere jpg,jpeg,gif,svg, orice fisier care este poza si poate fi deschis fara alt program.
 -se poate trimite si in format pdf dar in modul alb-negru
 -se poate trimite si fisier de tip Sprint Layout.
-pentru a preveni neconcordantele traseeleor ce apar pe fisier cu varianta reala sau nu exista varianta cu dimensiunea reala 1:1 putem reduce dimensiunea astfel incat sa fie exact ca in realitate, deoarece este posibil ca pe diferite calculatoare (din cauza diferitelor rezolutii) acestea pot suferi modificari atunci cand sunt vizualizate. De aceea,dorim sa discutam in privinta acestor aspecte, prin enuntarea unor componente sau a capsulelor acestora ce apar in cadrul schemei(DIP8,DIP16,DIL,etc.), pentru a folosi datele din foaia din catalog astfel incat precizia sa fie cat mai mare, pentru a nu fiti nevoit sa solicitati pinii componentelor din punct de vedere mecanic. Intotdeauna verificam distantele intre pinii componentelor folosind foile de catalog.

         Timp de executie :  3-5 zile. Va multumim pentru intelegere.
         Livrarea se poate realiza in doua moduri:
           -predare personala in Bucuresti
           -pentru comenzile care nu se predau personal, expedierea cablajelor imprimate(circuite imprimate) se poate face prin Posta Romana sau curierat(daca doriti in mod expres), in Brasov, Craiova, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Suceava, Iasi, Buzau, Constanta, Ploiesti, Galati si in toate localitatile din tara (Romania), la care se adauga 8 lei pentru operatiunea de predare-expediere.

Contact: 0729520119

Email :  cablajepcb@gmail.com
Cablaje imprimate (circuite imprimate) driver motoare pas cu pas, surse alimentare, conector DB25, optocuploare 4 canale

Cablaje imprimate circuite imprimate
Cablaje imprimate pentru modul optocuploare 8 canale

Cablaj imprimat pentru programator PIC

Modul electronic (convertor dc-dc) folosind servicul de realizare a cablajelor imprimate

Modul electronic punte H cablaj imprimat realizat si cu scrierea componentelor

              Sfaturi utile privind proiectarea cablajelor imprimate si evitarea problemelor de tip EMC urmand urmatoarele sfaturi:
          -la frecvente de ceas foarte mari (atunci cand utilizati un ceas de exemplu pentru esantionare sau alta aplicatie), trebuie ca timpul de urcare si coborare a semnalului de ceas sa nu fie mai mic decat 10% din perioada ceasulului (exemplu 1ns la o frecventa de 100Mhz). Acest aspect are relevanta atunci cand se lucreaza cu frecvente de ordinul sutelor de Khz. Incepand de la 100Khz trebuie luate in considerare aspecte legate de perturbatii electromagnetice generate (acolo unde campul magnetic cu cel electric se unesc formeaza o unda electromagnetica).
          -cu mici exceptii este de preferat ca masa totala sa fie a circuitului (indiferent ca aveti o aplicatie ce foloseste semnale de tip logic si/sau analogic), aceasta masa sa fie de impedanta foarte joasa la care sa se conecteze masele de semnal logic si analogic (denumita si star ground - stea).
           -atentie la ferestrele din cablaj deoarece pot redirectiona curenti prin zone foarte sensibile
         -daca utilizati logica digitala , atunci decuplarea alimentarii se va realiza printr-un condensator de 100nF in paralel cu 470 pF.Aceasta are scopul de elimina frecventele foarte mari care ar putea perturba semnalele.
          -cablurile de semnal care intra in circuit ar trebui ecranate
          -cablurile de alimentare ar trebui rasucite (twisted pair) pentru eliminarea cuplajului inductiv ( plusul de alimentare cu minusul de alimentare atunci cand intra in circuit printr-o cupla sau bloc terminal cu surub)
         -pastrati pe cat posibil traseul cat mai lat atunci cand aplicatia este una care necesita curenti mari (punte H, convertoare dc). Traseul de intoarcere al curentilor din puntea H trebuie sa fie cat mai lat pentru a asigura densitatea de curent necesara. De asemenea, se cunoaste ca tranzistorii MOSFET datorata timpilor de urcare si coborare foarte rapizi duc la oscilatii parazite, care se formeaza datorata capacitatilor parazite intrinseci Cgd si Cgs (capacitatea poarta drena si capacitatea poarta sursa) impreuna cu inductanta traseului, astfel formandu-se un oscilator de tip LC. In concluzie si conectarea la poarta MOSFET-ului trebuie realizata cu un traseu lat pentru a minimiza inductantele. De obicei se folosesc filtre de tip ferita pentru eliminarea acestor oscilatii.
         -intotdeauna pastrati circuitele de mare viteza in interiorul cablajului si nu la iesirea acestuia (conectori), circuitele de viteza mare trebuie sa stea cat mai departe de conectori, deoarece acestea se comporta ca antene. "Calculul" se realizeaza pe circuite de viteza mare , apoi la viteza medie, si ultima data iesirea pe conector se realizeaza cu circuite de viteza mica.
         -daca pe circuit exista un singur generator de ceas cu frecventa mare, se divizeaza imediat la iesirea acestuia pentru a nu fi purtat pe tot cablajul pana la locul unde trebuia dus. Divizarea nu se face la locul unde trebuia dus, ci imediat la ceasul generator principal.Pe cat posibil folositi izolarea galvanica, pentru a izola locul unde se genereaza ceasul.
          -izolati radiatoarele cu mica fata de tranzistori apoi radiatorul conectatil la masa circuitului deoarece se poate cupla capacitiv traseul circuitului. Tranzistorii care au potential pozitiv (+12V de exemplu) si sunt pusi pe radiator trebuie izolati cu mica, pentru a putea conecta radiatorul la minusul circuitului. Aceasta metoda de reducere a emisiei se foloseste deobicei in cadrul surselor in comutatie ce folosesc tranzistori MOSFET sau IGBT, ce sunt deschisi cu frecvente de comutatie mare si/sau lucreaza in regim de comutare grea (hardswitch), adica deschiderea unui tranzistor se intersecteaza cu inchiderea unui MOSFET, astfel pe un timp foarte scurt producandu-se un scurtcircuit, dar care nu este daunator imediat tranzistorului , adica nu il poate defecta imediat, ci poate incalzi jonctiunea sau cip-ul daca acesta nu este amplasat pe un radiator care sa preia excesul de caldura.In regimul de comutare grea se pot produce oscilatii puternice ale tensiunii Vds care pot avea frecvente de ordinul megaHertzilor si impreuna cu o antena (radiator) pot strabate distante mari.
        -sursele de alimentare prezinta o problema atunci cand sunt alese necorespunzator in functie de aplicatie. Se cunoaste deja ca sursele in comutatie nu sunt potrivite pentru o aplicatie care este de masurat anumit parametru fizic si foloseste pentru achizitie ADC-uri si senzori ce functioneaza cu un curent foarte mic. Sursele lineare prezinta o problema in partea de redresare dar care se poate rezolva folosind diode de tip fast soft recovery, fast recovery sau ultra fast recovery, acestea inchizandu-se imediat in comparatie cu cele clasice. Astfel se reduce spectrul de frecventa emis in zona 10Mhz - 100Mhz, pentru ca circuitul dumneavoastra sa intruneasca conditiile impuse de EMC si standardele aferente. Filtrul de linie de multe ori este optional, dar in contextul actual tehnologic este impetuos a fi folosit, numai in cazul in care aplicatia trebuie sa intruneasca conditiile EMC.
          -intre partea digitala si partea analogica cel mai bun transfer de semnal este acela prin izolare galvanica cu optocuplor. Daca partea analogica este una de putere atunci partea digitala ar putea influentata de curentii mari care trec prin partea analogica. Desi este o metoda putin mai costisitoare aceasta este una care reduce problemele de interferenta si implicit creste si fiabilitatea circuitului. Nu trebuie uitat ca si proiectarea cablajului imprimat duce la marirea performantei circuitului. Izolarea galvanica este buna atunci cand sunt utilizate microcontrolere deoarece acestea sunt mai susceptibile la zgomote.
          -izolarea galvanica cu optocuplor direct fara amplificare este utilizata numai in cazul in care iesirea optocuplorului (fie de tip logic , fie de tip tranzistor) intra intr-o poarta de nivel logic. Nu incercati sa deschideti direct MOSFET-uri sau IGBT-uri cu semnalul provenit din optocuplor. Desi acesta se poate deschide daca este operat la o frecventa de pana 10Khz, jonctiunea tranzistorului se poate incalzi excesiv datorata efectului Miller (platoul Miller) o zona de capacitate statica, care nu poate fi trecuta decat cu un curent foarte mare pentru a mari potentialul pe poarta MOSFET-ului. Practic, potentialul Vgs va ramane la 4.5 , 5V acolo unde se inhiba fenomenul Miller si unde rezistenta drena sursa este foarte mare, aceasta tensiune fiind una de deschidere in prima faza (voltage threshold), iar rezistenta drena sursa are o caracteristica exponentiala.
             -condensatorii au un rol important atunci cand sunt amplasati pe cablajul imprimat, deoarece ajuta la stabilizarea impedantei la anumite frecvente. Condensatorii de valori mari electrolitici ajuta la micsorarea impedantei la frecvente joase, in timp ce condensatorii nepolarizati de valori sub 100nF, ajuta la stabilizarea impedantei la frecvente inalte de peste 100Khz. Se cunoaste ca fiecare condensator are propria sa rezonanta data de capacitate si inductanta (cea mai influentiva fiind cea a terminalelor). Aceasta stabilizare este cunoscuta ca fiind Power Distribution Network (PDN). Cel mai important este stabilizarea traseului de alimentare a amplificatoarelor operationale, sau (ca exemplu) in decuplarea traseului de alimentare al etajului de intrare al unui amplificator audio ce foloseste o singura sursa de alimentare (atat pentru partea de putere cat si pentru partea de semnal mic), iar nefolosirea decuplarii alimentarii duce la un fenomen numit Transient Intermodulation.
            -daca in circuit se folosesc surse in comutatie , folositi dupa aceastea surse stabilizate lineare, ele vor fi conectate in cascada. Sursele in comutatie sunt eficiente dar produc interferente si transmit mai departe zgomot de ordinul Kilohertzilor si Megahertzilor. Deobicei se folosesc la iesire din sursa in comutatie, ferite atenuatoare pentru anularea ciocurilor de tensiune ce au o durata de ordinul zecilor de nanosecunde, acestea transmitandu-se mai departe chiar prin intermediul unor surse lineare daca aceastea nu au o rejectie mare la frecvente mari, aceasta proprietate numindu-se si Power Supply Rejection Ratio (PSRR). Cele mai bune surse lineare si cu un cost relativ mic sunt cele care folosesc integratul LM723 sau uA723, devansand clasicele L7805 , 7905, 7812,7815 sau LM317 si LM337 din perspectiva zgomotului electric ( produs de tranzistori) si al insensibilitatii fata de tensiunea de alimentare ce poate avea variatii. Integratul LM723 se remarca printr-o insensibilitate la tensiunea de intrare a tensiunii de iesire. Sursele lineare trebuie sa aiba un consumator permanent de 10mA pentru a nu intra in oscilatii datorata nedeschiderii complete a tranzistorilor din integrat. Acest lucru este specificat si in foile de catalog ale producatorilor. Am observat ca exista multe scheme postate pe Internet sau in literaturi de specialitate care nu specifica vizual acest lucru, probabil din cauza ca acestea se adreseaza cunoscatorilor avansati si acestia considera ca nu mai trebuie precizate.
            -partea de alimentare a unui circuit poate provoca zgomote nedorite , asa ca mare atentie la alegerea tipului de alimentare.
        -in cazul in care aveti condensatori de valoare mare (incepand cu 3300uF) sau baterii de condensatoare (cum sunt folosite 10000uF pana la 60000uF) , folositi o limitare a curentului de avalansa cu suntarea prin rezistente apoi le decuplati dupa un timp. Se mai numeste in limba engleza , Inrush Current Limiter. Cea mai simpla metoda este aceea a folosirii unui termistor NTC de putere in serie cu linia dupa / sau inainte de transformator, oricum inainte de puntea redresoare pentru a o putea proteja si pe aceasta.
             -traseele pe cablajele imprimate se doresc a fi cat mai groase si cat mai scurte din perspectiva inductantelor, deoarece aceasta poate afecta impedanta la frecvente mari. De exemplu se doreste mentinerea unei impedante cat mai mici in banda de frecventa audio. Daca intre integratul audio (Alimentarea acestuia) si condensatorii de filtraj exista o distanta mare atunci impedanta va creste exponential la frecvente mari, ducand la o instabilitate a acestuia in zona acelei benzi de frecventa. De aceea, este indicat sa existe cat mai apropiat posibil un condensator de valoarea mica 100uF sau 220uF , in functie de tensiunea de lucru fiind determinata marimea acestuia, pentru ca impedanta sa se stabilizeze. Cele mai susceptibile la oscilatii din cauza nestabilizarii impedantei sunt integratele audio. In plus, chiar daca nu apare fenomenul de oscilatie, distorsiunile armonice si de intermodulatie vor creste, deoarece semnalul de la intrarea amplificatorului, mai precis in etajul diferential, va fi modulat dupa forma tensiunii de alimentare ( care vine influentata de consumator dar si alte zgomote de pe retea), iar aceasta forma de tensiune va fi perceputa practic ca un zgomot superimpus peste semnalul audio care il dorim sa fie auzit. Rejectia acestor zgomote care au o frecventa destul de mare nu pot fi eliminate decat daca utilizam surse de curent si oglinzi de curent in cascada, un lucru greu de efectuat in integratele audio.

             Cablaje imprimate Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu